Apple yrittää kampittaa Androideja uutuuksillaan

STT

Puhelin- ja tietokonevalmistaja Apple pitää tiistaina julkistustilaisuuden, joka antaa osviittaa maailman puhelinmarkkinoiden kehityksestä. Applelta odotetaan kahta puhelinmallia; ennakkotietojen mukaan tulossa on uusittu lippulaivamalli, iPhone 5S, sekä edullisempi muovikuorinen iPhone 5C.

Halvemman mallin on määrä parantaa Applen kilpailukykyä erityisesti kehittyvien maiden, kuten Kiinan ja Intian, markkinoilla.

Wall Street Journalin mukaan Apple on pitkän väännön jälkeen saamassa sopimuksen Kiinan suurimman operaattorin China Mobilen kanssa, jolla on 700 miljoonaa asiakasta. Nyt Kiinan markkinoita hallitsevat Android-puhelimet ja Apple on vasta seitsemänneksi suosituin valmistaja Kiinan markkinoilla. IPhone on kuitenkin Kiinassa suosittu statussymboli ja edullisempi vaihtoehto olisi useamman kuluttajan ulottuvilla.

Apple on tehnyt iPhonen avulla valtavia voittoja, mutta kirkkaimman loiston päivät saattavat olla jo ohi. Maailmanlaajuinen markkinaosuus laski toisella neljänneksellä Canalysin mukaan 13 prosenttiin, samalla kun Android-puhelinten osuus nousi 80 prosenttiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.