Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nokian omistajat tekivät ison tilin Microsoft-kaupalla

STT

Nokian omistajat vaurastuivat tuntuvasti, kun yhtiö ilmoitti myyvänsä puhelinliiketoimintansa Microsoftille. Kurssi kimposi ylöspäin ja päätyi lopulta 34 prosentin nousuun ja päätöslukemaan 3,97 euroa.

Microsoft-kaupan hinta on 5,44 miljardia euroa.

Nokian väliaikaiseksi pääjohtajaksi nouseva Risto Siilasmaa sanoo, ettei Nokialla ole riittävästi resursseja investoida matkapuhelimiin. Sen sijaan Microsoftilla resursseja on.

Arvokas patenttisalkku jää Nokialle, mutta lisenssisopimuksia siirtyy Microsoftille.

Nokiasta tulee yrityskaupan jälkeen leimallisesti verkkovalmistaja. Nokia osti kesällä Siemensin osuuden NSN:stä. Pitkään heikkoa tulosta tehnyt verkkoyksikkö on noussut kannattavammaksi osaksi kuin matkapuhelimet. Matkapuhelinyksikkö on pudonnut tappiolle erityisesti älypuhelinten heikon myynnin seurauksena.

Nokia suunnittelee keskittyvänsä lisäksi kartta- ja paikkatietopalveluihin sekä teknologiakehitykseen ja -lisensointiin.

Nokialle jäävässä NSN:ssä työskentelee noin 56 000 ihmistä, joista 5 900 on Suomessa. Microsoftille siirtyy 32 000 työntekijää, 4 4700 heistä Suomessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut