Analyytikot: Nokialle jää verkkopuolen vahvuuksia

STT

Analyytikot sanovat yllättyneensä Nokian puhelinliiketoiminnan myynnistä, vaikka huhuja kaupasta oli aiemmin liikkeellä.

- Uskoin, että Microsoft keskittyy tulevaisuudessa yrityssegmenttiin, mutta tässä markkinahuhut olivat oikeassa, sanoi Pohjola Pankin analyytikko Hannu Rauhala.

Markkinatutkimusyhtiö Gartnerin analyytikko Carolina Milanesi puolestaan kirjoitti Twitterissä, että Microsoft saa Nokialta toimivia jakelukanavia laitteilleen kehittyvillä markkinoilla, mikä on ratkaisevaa matkapuhelinliiketoiminnan ja myös tablettiliiketoiminnan kannalta.

Alekstran analyytikko Tero Kuittinen sanoo etenkin kaupan ajoituksen olleen iso yllätys. Kuittisen mielestä kauppahinta kuulostaa matalalta. Rauhala pitää hinnan arviointia haasteellisena.

- Kun puhutaan liiketoiminnasta, jonka markkinaosuus laskee ja kassavirta on negatiivinen, nämä ovat haasteellisia kysymyksiä arvioida sitä, Rauhala sanoo.

Etlan tutkimusjohtajan Jyrki Ali-Hyrkön mukaan Nokian merkitys Suomen kansantaloudelle pienenee Microsoft-kaupan myötä ratkaisevasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.