Kanadalainen lätkäfani, taitolentäjä ja 5 lapsen isä

Stephen Elop. Markku Ulander

Rai Suihkonen

Uudenvuodenaattona 50 vuotta täyttävä Stephen Elop oli Nokia ensimmäinen ulkomaalainen toimitusjohtaja. Kanadalainen Elop syrjäytti syyskuussa 2010 Nokian toimitusjohtajan tehtävistä Olli-Pekka Kallasvuon.

Ulkonäkönsä perusteella Elop voisi olla kuka tahansa suomalainen mies. Vaaleatukkainen ja vantteran oloinen Elop fanittaa intohimoisesti jääkiekkoa. Harrastuksikseen hän ilmoittaa myös taitolennon sekä ruuanlaiton.

Elopilla on Nancy-vaimonsa kanssa viisi lasta, joista yksi on adoptoitu Kiinasta.

Alun perin Elopin perheen piti muuttaa Suomeen. Perhe kuitenkin luopui aikeesta, koska isä-Stephen oleskeli käytännössä Suomessa vain vähän aikaa.

Elop tuli Nokian toimitusjohtajaksi Microsoftin yritysratkaisuista vastaavan yksikön johtajan paikalta. Analyytikot ja kännykkäalan asiantuntijat arvioivat valinnan jälkeen, että Nokia teki turvallisen valinnan, mutta ei valinnut visionääriä.

– Minun ensimmäinen tehtäväni täällä Suomessa on kuunnella Nokian työntekijöitä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Matkapuhelinala käy läpi suurta muutosta, jossa näemme älypuhelinten ja uusien ohjelmistoalustojen esiintulon. Kaikki tämä antaa Nokialle mahdollisuuden muutoksille moneen suuntaan, Elop totesi ensimmäisessä tiedotustilaisuudessaan Suomessa syyskuussa 2010.

Microsoftissa hänen kokonaisansionsa olivat noin yhdeksän miljoonaa euroa. Nokiassa Elopin yhteenlaskettu palkka, palkkiot ja muut etuudet olivat viime vuonna 4,3 miljoonaa euroa. Vuonna 2011 vastaavat palkkiot ja etuudet olivat 7,9 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.