Siilasmaan mukaan Nokian resurssit eivät riittäneet

Nokian väliaikaiseksi pääjohtajaksi nouseva Risto Siilasmaa sanoo, että matkapuhelinyksikön myynti on vaikein päätös, jota hän on ollut tekemässä. Markku Ulander

STT

Nokian väliaikaiseksi pääjohtajaksi nouseva Risto Siilasmaa sanoo, ettei Nokialla ole riittävästi resursseja investoida matkapuhelimiin. Sen sijaan Microsoftilla on tarpeeksi resursseja.

Siilasmaa kertoi tiedotustilaisuudessa Espoossa, että keskustelut Nokian puhelinliiketoiminnan myynnistä Microsoftille alkoivat tämän vuoden helmikuussa. Hänen mukaansa päätös tuottaa lisäarvoa osakkeenomistajille.

Nokia aloittaa uuden toimitusjohtajan etsimisen sekä yhtiön sisältä että ulkoa. Väliaikainen toimitusjohtaja on Timo Ihamuotila.

Siilasmaa sanoo myös, että matkapuhelinyksikön myynti on vaikein päätös, jota hän on koskaan ollut tekemässä.

Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer lupasi tilaisuudessa, että Suomesta tulee yhtiön ydinpaikka Euroopassa. Microsoft odottaa paljon yhteistyöltä Nokian kanssa.

Ballmerin mukaan Microsoft on hyvin sitoutunut Suomeen ja innoissaan siitä, että Nokian ja Microsoftin parhaat puolet voidaan yhdistää. Hänen mukaansa kauppa vahvistaa kaikkia yhtiön mahdollisuuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.