Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juna syttyi tuleen Veljekset Keskisen seisakkeella

Jyväskylästä Seinäjoelle matkalla ollut taajamajuna H 485 syttyi palamaan Veljekset Keskisen kyläkaupan kohdalla seisakkeella Töysässä perjantaina alkuillasta. Pelastuslaitos sai hälytyksen liikennevälinepalosta kello 18.49.

Asiasta tehtiin ilmoitus pelastuslaitokselle, mutta junan henkilöstö sai palon sammumaan omin voimin.

Päällystöpäivystäjä Petri Punkarin mukaan palosta ei ollut vaaraa ihmisille. Punkarin mukaan kyseessä oli kiskobussi-tyyppinen juna, joita oli kolme peräkkäin ja joissa jokaisessa on oma moottorinsa. Keskimmäisessä moottorissa oli syttynyt tulipalo seisakkeelle tultaessa, mutta junan henkilökunta oli saanut palon sammumaan jauhesammuttimella.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi tehokkaan alkusammutuksen jälkeen varmistaa palon sammuminen.

Ihmiset oli opastettu junasta ulos ennen pelastuslaitoksen saapumista paikalle. Kyydissä oli muun muassa lomalle lähteviä varusmiehiä Keuruun varuskunnasta.

Päällystöpäivystäjä Punkarin mukaan paikalle saapuneet pelastuslaitoksen yksiköt herättivät alueella runsaasti huomiota. Seisake on Veljekset Keskinen Oy:n kyläkaupan alueella.

VR kertoo, että junayhteys Tuurista Seinäjoelle korvataan linja-autolla. Syyksi VR kertoo "teknisen vian".

Lisäksi Seinäjoelta kello 19.34 Jyväskylään lähtevä juna korvataan linja-autolla koko matkan osalta. Linja-auto lähtee rautatieaseman edestä.

Juna saapui seisakkeelle pari minuuttia etuajassa aikataulustaan, kello 18.44. Juna lähti Jyväskylästä puoli viiden aikaan ja sen oli määrä saapua Seinäjoelle kello 19.25, mutta myöhästyy auttamattomasti aikataulustaan.