Sisäministeri Räsänen: "Väkivaltaisista ääriliikkeistä tärkeää keskustella"

Päivi Räsänen (kd.) on kutsunut virkamiesjohtoa ja median edustajia keskustelemaan väkivaltaisista ääriliikkeistä. Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Eriikka Hienola

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) haluaa herättää keskustelua väkivaltaisten ääriliikkeiden uutisoinnista. Räsänen on kutsunut virkamiesjohtoa ja eri medioiden edustajia keskustelemaan aiheesta kanssaan Helsinkiin syyskuussa.

Tilaisuuden ideana on lisätä tietoa väkivaltaisten ääriliikkeiden toiminnasta, jotta ideologiaan perustuva väkivalta, toiminta ja syyt toiminnan taustalla olisi jatkossa mahdollista tunnistaa.

– Väkivaltaiset ääriliikkeet usein tavoittelevat julkisuutta, sillä se on tärkeä keino lisätä niiden merkitystä, arvostusta ja kannatusta. Siksi on tärkeää käydä keskustelua niihin liittyvästä julkisuudesta ja julkisuuteen liittyvistä haasteista, sisäasianministeriön kutsussa esitetään.

Keskustelutilaisuuden kerrotaan olevan ajankohtainen myös siksi, että sisäministeriö julkaisee väkivaltaisten ääriliikkeiden toimintaa käsittelevän tilanneraportin elokuun lopussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.