Hauska pudotus

Aino Martiskainen

Esitys alkaa hiljakseen, kuin varkain jo Wanhan Woimalan ulkopuolella ja alakerrassa. Yläkertaan siirryttäessä yleisö istutetaan tuoleihin, mutta katsomon ja näyttämön raja ei ole jyrkkä – tulee vaikutelma rennosta olemisesta yhteisessä tilassa.

Tanssiryhmä Off/Balancen uusi Vapaa pudotus rakentuu aivan mainiosti tilansa ehdoilla ja näköiseksi. Kauniissa rakennuksessa nähdään ilmava, vapautunut ja erittäin hauska nykytanssiesitys, joka yllättää loppuun saakka.

Tanssijat Elina Häyrynen, Jukka Tarvainen ja Panu Varstala luovat yhdessä Teemu Mustosen lyömäsoittimien ja Tero Tuovisen kontrabasson kanssa kepeähköjä, humoristisia kohtauksia. Kirjoittaja voi todistaa, että tämän teoksen nauttimiseen ei tarvita tanssitaiteen suurempaa tuntemusta.

Häyrynen on pukeutunut punaiseen mekkoon, muiden tanssijoiden asu on valkoinen paita ja tummat housut, muusikot ovat mustissa. Kokonaistaideteoksessa ääni ja liike, esiintyminen ja säestys liukuvat toisiinsa, ja esimerkiksi Varstala laulaa mainiosti improvisoiden.

Tilassa käytetään hyväksi muun muassa kaiteita ja ikkunoita. Vapaan pudotuksen teema pitää sisällään vaikkapa toisen varaan heittäytymistä tai tyhjän päälle jäämistä.

Yksityiskohtia ei kannata katsojalta pilata, mutta kohtausten joukosta nousee esiin vaativan akrobaattinen ja hieno miehinen kisailu, jossa Tarvainen saa seurakseen kaksi pitkää urheilijatyyppiä (Parkour Akatemian Perttu Pihlaja ja Jaakko Junttila). Esiintyjät tekevät persoonallisia ja ihmisen oloisia hahmoja liikkeen kauneudesta tinkimättä.

Koreografia: Panu Varstala.

Musiikki: Tero Tuovinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.