SOK myy kuusi autoliikettä Laakkoselle

Laakkosella on autoliikkeitä 20 kaupungissa. Myös autoedustuksia on 20. Timo Nieminen

Jorma Rahkonen

SOK luopuu huonosti kannattavista autoliikkeistään. SOK:n autokauppaa harjoittava tytäryhtiö SOK Autokauppa Oy myy viidessä eri kaupungissa sijaitsevat kuusi autoliikettään Laakkonen-autokonsernille.

Liiketoimintakaupalla ei ole vaikutusta S-ryhmän alueosuuskauppojen harjoittamaan autokauppaan.

Alkuviikosta sovitussa kaupassa Laakkoselle siirtyvät Helsingin Herttoniemen kaksi autoliikettä sekä Espoon Suomenojan, Raision, Turun ja Vantaan toimipaikat. Kaupan jälkeen uusi omistaja jatkaa Ford-, Hyundai-, Renault-, Suzuki-, Dacia-, ja Isuzu-merkkien myyntiä ja huoltoa.

1.7. voimaan astuva liiketoimintakauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Kuuden toimipaikan koko henkilöstö, noin 180 henkeä, siirtyy kaupan yhteydessä Laakkoselle ns. vanhoina työntekijöinä.

−SOK Autokaupan toiminnan kannattavuus on ollut jo pitkään heikkoa. Autokaupan kehitysohjelma olisi vaatinut niin merkittäviä panostuksia verkostoon ja toimintaan, että ne eivät heikon kannattavuuden vuoksi olisi olleet järkeviä. Investointien takaisinmaksuajasta olisi tullut liian pitkä. Siksi nyt päätettiin luopua näistä toimipaikoista, joille löytyi luotettava toiminnan jatkaja, SOK Liiketoiminta Oy:n johtaja Antti Sippola kertoo.

–Laakkoselle tämä liiketoimintakauppa on merkittävä. Se vahvistaa asemaamme maantieteellisesti Suomen laajimpana autoliikeverkostona. Meillä on tarjota yritysautopäättäjälle jatkossa lähes kaikki Suomen myydyimmät yritysautomerkit ja laajin valikoima, toteaa Laakkonen autokonsernin toimitusjohtaja Timo Yli-Salomäki.

SOK Autokauppa Oy:lle jää kaupan jälkeen yhteensä neljä toimipaikkaa: Helsingin Konalaan, Tampereelle, Hämeenlinnaan ja Espoon Olariin.

Liiketoimintakauppa koskee vain SOK:n tytäryhtiötä, eikä sillä ole vaikutusta S-ryhmän alueosuuskauppojen harjoittamaan autoliiketoimintaan. Yhdeksän autokauppaa harjoittavaa osuuskauppaa jatkavat autojen myynti-, huolto- ja muuta toimintaa normaalisti.

Myös osassa alueosuuskauppoja toimiva Automaa-ketju ja monimerkkihuolto Karla jatkavat toimintaansa normaalisti. Osuuskauppa Keskimaalla ei ole autoliikkeitä.

Laakkonen-konsernilla on 20 kaupungissa kaikkiaan 31 autoliikettä, muun muassa Jyväskylässä. Autoedustuksia on 20.

Konserni työllistää yhteensä 1400 henkilöä. Laakkonen myy lähes 36 000 autoa vuodessa ja palvelee huollossa yli 250 000 asiakasta vuosittain. Tällä määrällä ja verkoston laajuudella mitattuna Laakkonen on Suomen suurin autoalan vähittäismyyjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.