Toukokuu on vuoden edullisinta äkkilähtöaikaa

Kreikan matkailukohteissa rannat alkvat täyttyä kesäkuussa. Timo Nieminen

Shahin Doagu

Jos tähtäimessäsi on matkustaa ulkomaille halvalla ja vieläpä karttaa turistimassoja, niin toukokuu on otollisinta aikaa unelmalomallesi. Toukokuu on nimittäin vuoden edullisinta äkkilähtöaikaa, kerrotaan Rantapallo.fi -sivustolta.

Esimerkiksi viikon rantalomalle voi päästä alle 200 eurolla.

Vaikka matkailukausi Välimeren matkailukohteissa on jo alkanut, ovat rannat vielä tyhjillään. Suuremmat turistijoukot alkavat virrata esimerkiksi Kreikan lomakohteisiin kesäkuun aikana.

Äkkilähtöjen yleinen hintataso riippuukin vahvasti kysynnän ja tarjonnan vaihteluista. Siksi viime viikkoina Kreikkaan, Turkkiin ja Espanjaan on päässyt huomattavasti kesäkuukausia edullisemmin.

 – Nyt alkaa olla viimeinen hetki matkustaa, jos toiveissa on löytää näin poikkeuksellisen halpa matka. Tällä viikolla onnekkaimmat ovat päässet Turkkiin ja Bulgariaan jopa 129 eurolla. Tämä on sisältänyt lennot sekä hotellin, kertoo äkkilähtöjä listaavan Rantapallo.fi-sivuston päätoimittaja Riikka Krenn.

Edulliset äkkilähtökaudet asettuvat tyypillisesti kevääseen ja syksyyn. Joillekin suomalaisille ne ovat etenkin Välimeren kohteissa myös sään puolesta miellyttävimmät matkustusajankohdat. Keskikesän helteet saattavat tuntua pohjoisen asukeille liian polttavilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.