Yläkaupungin yö tulee taas: uusin kasvoin?

Kyösti Ylikulju ja Veera Tuhkala ovat Yläkaupungin yön "uudet kasvot". Kaakkurivaara Riikka

Eriikka Hienola

Huomenna Jyväskylässä vietetään Yläkaupungin yötä jo järjestyksessään 21. kerran. Vaikka tapahtumaa tänä vuonna vetävät ensi kertaa uudet nimet, ei kotoisaksi tunnustettua kaavaa haluttu lähteä radikaalisti muuttamaan.

Viime syksynä puikkoihin hypänneet toiminnanjohtaja KyöstiYlikulju ja tuottaja VeeraTuhkala ovat todenneet, että punainen lanka löytyi siitä, mistä sitä haettiin: tapahtumasta itsestään.

– Mitä sitä keväisin odottaisi, jos Yläkaupungin yötä ei enää tuttuna ja turvallisena olisikaan? Se olisi vähän kuin kesän ensimmäinen päivä olisi peruttu, he sanovat.

Ylikulju ja Tuhkala alleviivaavat, että tapahtuma muuttuu vaikka sitä ei varsinaisesti muutettaisikaan. Siksi Yläkaupungin yö tulee taas – uusin kasvoin, mutta "ajan saatossa karaistuneensa nuorena aikuisena".

Yläkaupungin yö on perinteisesti ohjelmaa laidasta laitaan: kädentaitoja ja sinfoniaa, ruokaa ja stand upia. Ohjelma alkaa perinteiseen tapaan Mäki-Matin perhepuistossa kello 10 ja leviää sieltä eri puolille kaupunkia. Yö päättyy aamuun, jota vietetään Aamukasteklubilla Alvar Aalto -museon Café Alvarissa kello 5–9. Tuolle välille mahtuu hieman yli 40 tapahtumapaikkaa ja pitkälle toista sataa tekijätahoa.

Ohjelma aikatauluineen löytyy osoitteesta www.ylakaupunginyo.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.