Roskilde-festarit: Ylimääräinen ruoka viedään sitä tarvitseville

Roskilde-festivaaleja käsitteleväopinnäytetyö tehtiin vuoden 2013 keväällä HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun opinnäytetyönä. Festivaalien ruokatuotetta, toimintatapoja ja vastuullisuusajattelua käsitelleen tutkimuksena kohteina olivat Roskilde-festivaalit, Ilosaarirock ja Alppipuiston kansanjuhla. Heikki Pölönen

Eriikka Hienola

Pohjois-Euroopan suurin musiikki- ja kulttuuritapahtuma Roskilde-festivaalit Tanskassa aikoo näyttää toiminnallaan esimerkkiä muille. Festivaalit nimittäin yrittää vähentää maailman nälänhätää lahjoittamalla kaikki ylijääneet raaka-aineet ja niistä valmistetut ruoat hyväntekeväisyyteen.

Roskilde-festivaalien ruokatarjonta eroaa merkittävästi esimerkiksi Suomen festareista: ruokana tarjotaan usein luomu- ja lähiruokaa, joka on ravitsemusarvoiltaan korkeatasoista. Suurin osa Roskilden ruoantarjoajista ei tavoittele toiminnallaan voittoa. Ruoantoimittajia on noin 150.

Roskilde-festivaaleilta jää vuosittain käyttämättömiä tuoreita kasviksia ja lihaa satoja kiloja. Festivaalien päätyttyä vapaaehtoiset pystyttävät keittiön, jossa he valmistavat ylijäämästä erilaisia valmisruokatuotteita. Ruoat lähetetään hyväntekeväisyysjärjestöille, ja ne voidaan pakastaa ja tarjoilla myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.