Gallen-Kallela-Sirénille moitteet Guggenheimista

STT

Helsingin taidemuseon entinen johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirén on saanut moitteet apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinilta. Sakslinin mukaan Gallen-Kallela-Sirénin puolueettomuus vaarantui Helsingin Guggenheim-museohankkeen valmistelussa, koska hänellä oli kiinteä sidonnaisuus Solomon R. Guggenheim -säätiön hallituksen suomalaiseen jäseneen, Carl Gustaf Ehrnroothiin, ja tätä kautta myös säätiöön ja itse hankkeeseen.

Ehrnrooth on myös Ekoport Turku Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Gallen-Kallela-Sirén kutsuttiin Ekoport Turun hallituksen jäseneksi museohankkeen selvitystyön aikana. Lisäksi Gallen-Kallela-Sirénin puoliso otettiin yhtiöön työsuhteeseen.

Helsingin kaupunginhallitus hylkäsi Guggenheim-hankkeen noin vuosi sitten. Tästä syystä Gallen-Kallela-Sirénin mahdollinen esteellisyys ei voi tulla tuomioistuinten arvioitavaksi.

Apulaisoikeusasiamies tutki asiaa yksityishenkilön tekemän kantelun johdosta. Asiasta hankittiin Helsingin kaupunginhallituksen ja Gallen-Kallela-Sirénin selvitykset.

Gallen-Kallela-Sirén on siirtynyt töihin Yhdysvaltoihin Albright-Knox-taidemuseon johtoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.