Guggenheim vahvistaa kiinnostuksensa Helsinkiin

Katajanokkalainen Valentin Toivonen skeittasi alkuillasta Katajanokalla Helsingissä 2. toukokuuta 2012. Paikalle kaavailtiin aiemmin Guggenheim-museon rakentamista. Martti Kainulainen/LEHTIKUVA

STT

Guggenheim-säätiö vahvistaa, että on yhä kiinnostunut Helsingistä museonsa paikkana. Asiasta kertoo säätiön pääjohtaja Richard Armstrong tiedotteessa.

Säätiö seuraa tilannetta ja arvioi jatkotoimia, mutta mitään päätöksiä ei Armstrongin mukaan ole tehty.

Guggenheim-museohanke kaatui Helsingin kaupunginhallituksessa viime vuonna. Armstrongin mukaan säätiö uskoo, että museo hyödyttäisi sekä Helsinkiä, Suomea että Guggenheimia.

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) paheksuu väitettyä salaista Guggenheim-museon lobbaamista. Ylen mukaan Helsingin johtavat virkamiehet ovat tavanneet Guggenheim-säätiön edustajia.

Arhinmäki sanoo STT:lle, että hänen korviinsa on viime aikoina kantautunut tietoja lobbaamisesta. Ministeri huomauttaa, että poliittisissa päätöksissä pitäisi pysyä.

Ylen tietojen mukaan Guggenheim-hanketta edistämään on palkattu helsinkiläinen viestintätoimisto Millton Networks. Kampanjan maksajasta ei ole tietoa.

Guggenheim-museohanke ehdittiin jo haudata Helsingin kaupunginhallituksessa vuosi sitten toukokuussa. Tuolloin Pajusen esitys kaatui täpärästi äänin 8-7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.