Husky Rescue The Long Lost Friend

Vesa Rantama

Taitavasti tehtyä popmusiikkia ei ole maailmassa liikaa. Kun sävellyksiin, sovituksiin tai tunnelmaan kunnolla panostamattakin voi menestyä, harvat edes viitsivät kokeilla lahjojaan niiden parissa. Husky Rescuen Marko Nyberg on harvinainen kotimainen pop-auteur, jonka tarttuvista kappaleista voi aina löytää kiinnostavia elementtejä. Usein yhtye tosin jättää konventionaalisen pop-maailman säännöt taakseen ja vaeltelee ambientin, electron ja nykyfolkin avarissa maisemissa.

Nyberg on ainoa uudella albumilla mukana oleva jäsen, joka vaikutti myös yhtyeen kolmella aiemmalla levyllä. Uusi vokalisti Johanna Kalén on intiimillä tavalla vahva tulkitsija. Hän tuo kymmenen vuoden takaiselta tanssihitiltä kuulostavan Under Friendly Firen kaltaisiin menevämpiin kappaleisiin hiljaista resonanssia ja on kuin kotonaan banjon tahdittaman Mountains Only Know’n miellyttävässä keinunnassa.

Edellisen Ship of Light -levyn tuhdimpaa bändisoundia tulee varsinkin levyn puolivälin laahaavammassa vaiheessa ikävä. Tuotanto edustaa kotikutoista ”mies ja läppäri” -osastoa, mikä sinällään sopii yhtyeelle hyvin. Olisi kuitenkin kiinnostavaa kuulla Husky Rescuen elokuvallisia, pieteetillä sävellettyjä lauluja rajattomin resurssein tuotettuina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.