Mikki Kauste Lintumies

Juhana Unkuri

Debyyttisoololevynsä julkaissut Mikki Kauste kuuluu poprockyhtye Egotripin alkuperäisjäseniin. Viime vuosina Kauste on tullut tutuksi myös TV-ohjelmista Kuorosota ja Fort Boyard – Linnake.

Lintumies on nostalginen ja perinnetietoinen levy. Sovitukset ja tunnelmat linkittyvät monin paikoin 1940–60-lukujen angloamerikkalaiseen populaarimusiikkiin. Iskelmällisyyttä täydentävät 1950–60-lukujen rocksoundit. Levy sisältää myös kaunista lauluharmoniaa.

Lintumies ei nojaa tarttuviin kertosäkeisiin vaan on ennen kaikkea täyteläinen ja tasapainoinen kokonaisuus. Levy loistaa niin viipyilevillä slovareilla kuin menevämmällä rytmimusiikilla. Tekstit maalaavat pohtivan miehen mielenmaisemaa tarjoten kaihoa ja tunteellisuutta.

Lintumies on leimallisesti Kausteen levy. Hän vastaa yksin sävellyksistä ja sovituksista, teksteistä muutamia yhteissanoituksia lukuun ottamatta ja on myös levyn tuottaja. Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Egotrippi jatkaa taivaltaan. Kausteen soololevy ei jää miltään osin välityöksi, vaan on tyylitajuisen muusikon kypsä taidonnäyte.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.