Brahimi: Venäjän ja USA:n Syyria-sopu merkittävä askel

STT

YK:n ja Arabiliiton Syyria-lähettiläs Lakhdar Brahimi kiittää Yhdysvaltoja ja Venäjää Syyria-sovusta. Yhdysvallat ja Venäjä sopivat eilen, että maat yhdistävät voimansa ja painostavat Syyrian sodan osapuolia löytämään poliittisen ratkaisun.

Brahimin mukaan kyseessä on merkittävä askel eteenpäin ja ensimmäinen toivoa herättävä uutinen Syyrian kriisistä hyvin pitkään aikaan.

Yhdysvallat ja Venäjä toivovat, että kansainvälinen Syyria-kokous voidaan järjestää vielä tämän kuun aikana. Kokouksessa on määrä jatkaa neuvotteluja viime kesällä solmitun Geneven sopimuksen pohjalta. Genevessä sovittiin, että Syyriaan muodostetaan väliaikaishallinto, mutta ei otettu kantaa Syyrian presidentin Bashar al-Assadin asemaan.

Venäjä on ollut al-Assadin harvoja tukijoita. Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry korosti, että vain syyrialaiset voivat päättää, keitä väliaikaishallintoon valitaan.

- Henkilökohtaisesti pidän mahdottomana, että Syyriaa voisi hallita tulevaisuudessa sama mies, joka on syyllistynyt niihin asioihin, joita tiedämme tapahtuneen. Mutta minä en päätä siitä, Kerry sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.