Syyria uhkaa kostaa Israelille

STT

Israelin epäillyt ilmaiskut Syyriaan voivat johtaa sodan laajenemiseen. Tilanne muuttuu vaarallisemmaksi, jos Syyrian armeija laukaisee Israeliin ohjuksia.

- Jokaisen tällaisen askeleen jälkeen on aina vaara, että tilanne eskaloituu. Kysymys on siitä, vastaako Syyria tai Hizbollah jollain lailla. Tästä ei ole ollut vielä merkkejä - paitsi sanallisia, sanoo Lähi-idän asiantuntija, professori Hannu Juusola Helsingin yliopistosta.

Presidentti Bashar al-Assadin hallinto kertoi tänään kostavansa Israelille mutta päättävänsä toimista myöhemmin. Viranomaisten mukaan ohjukset ovat laukaisuvalmiina.

Israelin ilmavoimien on väitetty tehneen kolme iskua Syyriaan tämän vuoden aikana. Viikonloppuisissa iskuissa kuoli opposition mukaan ainakin noin 40 sotilasta, mutta varmaa tietoa uhrien määrästä ei ole.

Israelilaislähteiden mukaan kohteena olivat asekuljetukset Libanoniin Hizbollah-liikkeelle, joka taistelee juutalaisvaltiota vastaan.

- Syyrian jatkuvasti muuttuvat olosuhteet koetaan Israelissa vaaratekijäksi. Tämä liittyy aseiden siirtämiseen Libanoniin Hizbollahille, Juusola toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.