Tekstiilitehtaat pyörähtivät käyntiin Bangladeshissa

STT

Bangladeshissa miljoonat tekstiilityöläiset ovat palanneet tehtaisiin yli viikon tauon jälkeen. Työläiset jäivät pois töistä, kun lähellä pääkaupunkia Dhakaa sijainnut tehdasrakennus romahti.

Ilman asianmukaisia lupia rakennetun kahdeksankerroksisen talon raunioista on kaivettu esiin jo 427 ruumista. Lopullisen uhrien määrän odotetaan nousevan yli 500:n, koska toistasataa ihmistä on yhä kateissa.

Tehdasrakennuksessa tehtiin vaatteita myös amerikkalaisille valmistajille. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan rakennuksessa sijainneita tekstiilitehtaita hyödynsivät useat amerikkalaiset ja eurooppalaiset yritykset.

Ministeriö ei kuitenkaan suostunut kertomaan turmatehdasta käyttäneiden amerikkalaisyritysten nimiä. Aiemmin eurooppalaisyrityksistä muun muassa Primark, Benetton ja Mango ovat myöntäneet käyttäneensä romahtaneen rakennuksen tehtaita.

Yhdysvallat aikoo keskustella maansa yritysten kanssa siitä, miten ne voisivat vaikuttaa käyttämiensä tehtaiden työolojen parantamiseen. Euroopan unionin tavoin myös Yhdysvallat kehottaa Bangladeshia parantamaan tehtaidensa olosuhteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.