Itella: Töiden siirto ulkomaille ei johda potkuihin

STT

Itellan mukaan lajittelutöiden osittainen siirto ulkomaille ei johda irtisanomisiin Suomessa. Itella aikoo ulkoistaa niin sanottua videokoodaustyötä Helsingistä ja Oulusta Hollannin postin tytäryhtiölle.

Yhtiön palvelutuotannon johtaja Marko Toivari sanoo, että kyseisiä töitä on tehty Suomessa vain pienenä osana työvuoroa, tunti tai kaksi päivässä. Töiden siirtämisen jälkeen ihmisiä kierrätetään työvuorojärjestelyillä aiempaa enemmän varsinaisiin lajittelutöihin.

Lajittelutyön ulkoistamisessa on meneillään reilun puolen vuoden kokeiluvaihe. Toivarin mukaan lajittelutyötä halutaan siirtää ulkomaille, jotta saadaan säästöjä ja nykyistä parempaa laatua lajittelun tukityöhön.

Postialan ammattiliitto PAU syytti aiemmin tänään Itellaa töiden siirtämisestä ulkomaille samalla kun kotimaassa käydään yt-neuvotteluja. Ammattiosastot varoittavat, että työt saattavat päätyä tehtäviksi maihin, joiden työoloja ei tunneta.

Itella ilmoitti viime viikolla aikovansa vähentää Suomessa enintään 290 työntekijää lähinnä hallinnosta. Toivarin mukaan yt:t eivät koske videokoodausporukkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.