Laura Voutilainen KokoNainen

Kirsi Taivainen

Laura Voutilainen nousi tähdeksi iskelmätaivaalle kaksikymmentä vuotta sitten. Hän on kokeillut monia musiikkityylejä ja hakenut omaa tunnistettavaa paikkaansa maamme huippuartistien joukossa. Uudella levyllä suuntana on sykkivä, nostalginenkin ”iskelmädisko”.

Laulut polkaistaan kerrasta käyntiin. Esimerkiksi Soittorasia lähtee mukavalla hyrinällä vauhtiin ja kappale liikkuu sulavasti. Lauluissa kuljetaan elämän vaiheita lapsuudesta nuoruuteen, ensirakkauden ja autolla kaahailun lävitse aikuisuuteen, joskus vain pintaa raapaisten. Parhaimmillaan Voutilainen heittäytyy musiikin vietäväksi, jos vain oikeat sanat ja tunne kohtaavat. Elämänmyönteisyys kuuluu tälläkin levyllä.

Silloin kun ääntä ei ole käsitelty liian tiukaksi ja efektoiduksi, laulu soljuu pehmeästi keveänä ja kireys on poissa. Aamuun-laulussa Voutilaisen ääni pääsee oikeuksiinsa ja tunnelmoiva laulaja on läsnä. Myös herkkä Kirje itselleni on kaihoisan lämmin. Viihteellinen syntikoiden ja rytmin syke vie virrassaan, taustat ovat tukevia sävelmattoja. Levyllä vaikuttavat muun muassa Maki Kolehmainen ja Jimi Constantine. Syntetisoitu musiikki kitaroiden kera tekee tuloaan Voutilaisenkin levyllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut