Keskisuomalainen osti vähemmistön demareiden pää-äänenkannattajasta

Keskisuomalainen omistaa Demokraattia julkaisevasta Kustannus Oy Demarista 11,3 prosenttia. Suvi Lantta

Keijo Lehto

Mediakonserni Keskisuomalainen Oyj on yllättäen noussut vähemmistöomistajaksi myös SDP:n pää-äänenkannattajassa Demokraatissa. Lehti tunnettiin aiemmin nimellä Uutispäivä Demari ja sitä ennen Suomen Sosialidemokraattina. Viisi kertaa viikossa paperilla ilmestyvä Demokraatti ilmestyy verkossa nimellä Demari.fi.

Keskisuomalainen omistaa Demokraattia julkaisevasta Kustannus Oy Demarista 11,3 prosenttia. Omistus siirtyi Keskisuomalaiselle osana kauppaa, jossa se osti kustantaja Eero Lehdeltä Suomen Lehtiyhtymä -konsernin runsas viikko sitten.

Kustannus Oy Demarin suurimmat omistajat ovat Kustannusosakeyhtiö Kansanvalta (38,9 %), Työväenlehdistön Kannatusyhdistys (26,4 %) ja kolmantena nyt Keskisuomalainen Oyj.

Keskisuomalainen-konsernin toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kertoo, että Kustannus Oy Demarista ei odoteta hallituspaikkaa eikä osinkoja. Demokraatti kynti pitkään tappiolla, mutta on ollut viime vuodet voitollinen.

– Meillä ei ole haluja Demarin hallitukseen. Se on pikantti lisä ja hyvä lehti, joka tuo konsernillemme toivottavasti positiivista lisäarvoa ja moniarvoisuutta, Kangaskorpi sanoo.

Samassa Lehtiyhtymä-kaupassa Keskisuomalainen sai omistukseensa myös painoja, joista Tuusulassa sijaitseva Keski-Uusimaan paino painaa vasemmiston toisen pääpuolueen, Vasemmistoliiton, viikoittain ilmestyvää pää-äänenkannattajaa Kansan Uutisten Viikkolehteä.

Mediakonserni Keskisuomalaisen juuret ovat sanomalehti Keskisuomalaisessa. Lehti ponnisti aina 1980-luvulle saakka keskustalaisesta maaperästä ennen kuin julistautui sitoutumattomaksi.

Keskisuomalainen Oyj ja sen toimitusjohtaja Kangaskorpi ponnisti maan mediayhtiöiden eturiviin Lehtiyhtymä-kaupalla. Millainen mediavaikuttaja on Vesa-Pekka Kangaskorpi ja keitä ovat Keskisuomalaisen omistajat? Lue aiheesta lisää sunnuntain painetusta Keskisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.