Kauppalehti: Hallitus ei esitä asuntolainoille kattoa

STT

Asuntolainoille ei ole tulossa ylärajaa tämän hallituksen aikana. Kauppalehden mukaan elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ei vie eteenpäin työryhmän esitystä, jonka mukaan lainaa saisi korkeintaan 80 prosenttia asunnon arvosta.

- On vaikea nähdä erityistä tarvetta tällaiselle esitykselle erityisesti Suomessa ja erityisesti juuri nyt. Asuntomarkkinat eivät ole ylikuumentuneet, ja rahoitusjärjestelmä on perusteiltaan kunnossa, Vapaavuori sanoo lehdessä.

Jos lainakatto olisi tullut käyttöön, asunnon ostajalla olisi pitänyt olla omaa rahaa jopa 20 prosenttia asunnon hinnasta. Ministerin mukaan lainakattoa olisi myös helppo kiertää ottamalla kulutusluottoa asuntolainan lisäksi.

Vapaavuoren linjaus saa tukea Finanssialan Keskusliitolta (FK). Järjestön mukaan vapaaehtoisilla tavoilla päästään parempaan tulokseen kuin lainakatolla.

- Finanssiala ottaa vakavasti ministerin kannan siitä, että pankit suhtautuisivat pidättyvästi yli 90 prosentin luotottamiseen henkilöasiakkaiden asuntolainoissa, sanoo FK:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.