Finnair saa toimitusjohtajan Cargotecista

Cargotecin Pekka Vauramo aloittaa Finnairin toimitusjohtajana. Lehtoyhtiön edellinen toimitusjohtaja Mika Vehviläinen siirtyi juuri Cargotecin palvelukseen. Finnair

STT

Finnair on valinnut toimitusjohtajakseen Pekka Vauramon. Hän työskentelee nykyisin johtajana lastinkäsittely-yhtiö Cargotecissa.

Vauramo aloittaa Finnairin johdossa kesäkuun alussa. Hänen edeltäjänsä Mika Vehviläinen lähti toimitusjohtajaksi Cargoteciin.

Finnairin hallituksen mukaan Vauramon tehtävänä on muun muassa viedä läpi säästöohjelma, joka aloitettiin toissa vuonna. Lisäksi hallitus odottaa, että uusi toimitusjohtaja laajentaa yhtiön toimintaa Aasiassa ja Pohjoismaissa.

Uuden toimitusjohtajan valinnassa painoi muun muassa Vauramon kokemus Aasian markkinoilta. Hän on asunut Hongkongissa vuodesta 2010.

Vauramo, 55, työskentelee nykyisin operatiivisena johtajana Cargotecin liiketoiminta-alueella, joka valmistaa laivojen lastinkäsittelylaitteita. Hän aloitti yhtiössä vuonna 2007.

Aiemmin Vauramo on työskennellyt ruotsalaisessa kaivos- ja rakennusyhtiö Sandvikissa. Koulutukseltaan hän on kaivosalan diplomi-insinööri.

Finnair maksaa toimitusjohtajalle 51 500 euron kiinteää kuukausipalkkaa ja erilaisia bonuksia. Vauramolla ei ole asuntoetua toisin kuin Vehviläisellä oli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.