Armeijan irtisanomiskorvauksiin tarttui ennakoitua useampi

Puolustusvoimista vapaaehtoisesti eronneiden määrä on osoittautunut ennakoitua suuremmaksi. Kauko Marko

Rai Suihkonen

Puolustusvoimista vapaaehtoisesti eronneiden määrä on osoittautunut ennakoitua suuremmaksi. Kun puolustusvoimat varautui alkuvuonna 50:een irtisanomiskorvaukseen, nyt irtisanomiskorvauksia tarvitaan 100–150 hengelle lisää, kertoo eversti Timo Mustaniemi pääesikunnan henkilöstöosastolta.

Puolustusvoimien irtisanoutumiskorvaus kiinnostaa etenkin siviilityöntekijöitä. Korvaus voi olla jopa vuoden palkka ilman työvelvoitetta.

Puolustusvoimat on myöntänyt tällaisen erorahan muutamassa kuukaudessa noin 20:lle vapaaehtoisesti lähteneelle. Ennakoidun 50 irtisanoutumiskorvauksen yhteishinta on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Keväällä korvausten kysyntä kasvaa, kun työntekijät kuulevat työpaikkojensa kohtalosta osana Puolustusvoimien rakenneuudistusta.

Puolustusvoimat kertoo henkilöstösuunnitelmistaan tänään iltapäivällä. Puolustusvoimauudistuksessa varuskuntia lakkautetaan ja väkeä vähennetään. Irtisanottavien määrä on vähentynyt merkittävästi alkuperäisestä 1200:sta. Keskisuomalaisen tietojen mukaan kevään aikana on tultu alas vielä aiemmin kerrotusta 865:stäkin.

Lue lisää keskiviikon Keskisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.