Francine – Still Burning

Juho Hämäläinen

Francinen Still Burning -albumi alkaa pirteällä, mutta turvallisella versiolla rock’n’rollin kantaisiin lukeutuneen Richie ValensinCome On, Let’s Go -klassikosta. Ensi kertaa levyn ääreen päässyt kuulija säikähtää, että coverlevyäkö tässä kuunnellaan? Loppulätty on onneksi kuitenkin omaa tuotantoa.

Jo 1989-luvun lopussa perustettu Francine aloitti rockabillyn parissa, mutta sittemmin tyylilaji on laimentunut pääaineksesta mausteeksi.

Still Burning on rapsakkaa, vakuuttavasti eteenpäin vyörytettyä melodista hard rockia ja rock’n’rollia, jossa huomio kiinnittyy napakan triosoiton lisäksi laulaja-kitaristi Antti Kukkolan vaivattomasti soljuvaan tulkintaan.

Roots-henkisen Blue Streak -balladin lisäksi albumin rockvyörytystä maustetaan myös Kill Me -biisin säkeistöjen ska-poljennolla.

Musiikkitrendeistä piittaamaton Still Burning on lupsakasti rullaava kokonaisuus, joka kuitenkin jättää sellaisen fiiliksen, että keikalla nämä biisit ja tämä bändi vasta näyttävät todellisen karvansa. Trio kannattaakin käydä katsastamassa toukokuuhun asti ulottuvalla Suomen-kiertueella. Jyväskylässä Francine soittaa 8. toukokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.