Ruotomieli – Ruotomieli

Lasse Lindqvist

Pohjoisen kylmien katujen karaisema Ruotomieli ruotii suomalaista mielenmaisemaa aidolla ja sympaattisella tavalla. Kulttibändiksi profiloitunut yhtye on ollut kasassa jo 90-luvulta, mutta vielä vuonna 2013 se uskoo olevansa kovempi kuin muut.

Parhaimmillaan Ruotomieli on melodisen iskevää kuin Eppu Normaali, kapinallista kuin Pelle Miljoona ja karismaattista kuin Kauko Röyhkä. Musiikki on samaan aikaan koleaa ja kaunista, mutta ennen kaikkea miehekästä. Näppärät ja oivaltavat sanoitukset ovat yhtyeen tavaramerkki. Ne tavoittavat jotain hyvin olennaista suomalaisen miehen syvimmistä tunnoista.

J. Aslak Räsäsen lauluääni on käheä ja tunnistettava. Miehen lauluista kuuluva pohjoisen murre tekee kuuntelukokemuksesta välittömän ja aidon. Maistuvien kitaroiden lisäksi kappaleiden rock-rosoisuuteen herkkyyttä tuo piano, jota kuullaan kuuden laulun taustalla. Jos Ruotomielen musiikkia kutsuu suomirockiksi, mitä se epäilemättä edustaa, on yhtye parempi kuin valtaosa yrittäjistä. Erityisesti Timantteja mudassa, Kanjoni, Mäihä ja Juna ovat liian hyviä biisejä jäädäkseen vain pienen kuulijakunnan salaisuudeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.