Costello – Kun mies unelmoi

Aapo Siippainen

Kitaristi Vesa-Pekka ”Costello” Hautamäki on oma instituutionsa Popedan sisällä. Hänen keikkabravuureihinsa kuuluu Kun mies unelmoi -laulu, jonka aikana Costello nousee hetkeksi Pate Mustajärveäkin valovoimaisemmaksi rockikoniksi. Yleisössä etenkin naiset huokailevat, miksi Costello ei laula enemmän.

Nyt toiveisiin on vastattu, ja Costello Hautamäki on julkaissut ensimmäisen suomenkielisen soololevynsä. Aiemmin on ilmestynyt kaksi englanninkielistä.

Avausraita Aurinko valvoo on kuin 1990-luvun suomalaista radiorockia. Kun tämän tietää, voi odottaa musiikkia, jota ei ole kikkailtu tai tuotettu puhki. Samalla se on naiivin tarttuvaa ja yhtä helposti unohtuvaa.

Kun mies unelmoi -hitin lisäksi levyn helmiin kuuluu Pintakiilto-sinkku, jossa vierailee Kaksiossa ja Jo Angel -nimellä vaikuttanut Jonnaemilia.

Levyä on ollut tekemässä monipuolinen joukko lahjakkaita musiikintekijöitä. Costellon lisäksi vastuuta ovat ottaneet Vexi Salmi ja räppäri Setä-Tamuna paremmin tunnettu Mikko Tamminen. Jonne Aaron on tavoittanut Costellon rokkarin herkimmät puolet Matka tuntemattomaan -balladilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.