Sammyn suuri seikkailu 2 (3D)

Jarmo Valkola

Vincent Kestelootin ja Ben Stassenin ohjaus Sammyn suuri seikkailu 2 on nimensä mukaisesti toinen Sammy-elokuva. Ensimmäinen Sammyn suuri seikkailu ilmestyi vuonna 2010.

Stassen on kaksikon varsinainen voimahahmo, sillä hän ohjasi yksinään tuon ensimmäisen osan ja vastaa myös toisen osan käsikirjoituksesta.

Kerronta keskittyy kahteen merikilpikonnaan, Sammyyn ja Rayhin, jotka ovat onnellisia hoitaessaan nuoria Ellaa ja Rickyä. Heidän arkinen rutiininsa keskeytyy tylysti, kun sekä Sammy että Ray kaapataan hiekkarannalta ja viedään Dubaissa sijaitsevaan, rikkaille turisteille tarkoitetun hotellin valtavaan akvaarioon.

Ricky ja Ella päättävät kuitenkin pelastaa heidät ja saavat apua muun muassa Big D -nimiseltä merihevoselta. Uusien ystäviensä avulla he käyvät innolla tähän uhkarohkeaan yritykseen.

Katsojia viehättänevät animaation värikylläisyys, pastellisävyt ja onnistuneet merelliset syvyysmaisemat.

Tarina on kovin selkeä, harmiton ja osittain melko arvattavissa oleva, joten sen suhteen ei suuria yllätyksiä ole tarjolla. Stassen (Fly Me to the Moon) hallitsi 3D -elementit jo edellisessä Sammy-elokuvassa, eikä uusi tee tässä suhteessa poikkeusta.

Silti kokonaisuus on pitkähkö kun tuntuu, että käytetyt elementit eivät aivan tahdo riittää tarinan loppuun saakka.

Ei tarvitse olla kummoisempi asiantuntija, kun huomaa Sammyn seikkailujen yhteydet vuonna 2003 Pixarin julkaisemaan, Oscarilla palkittuun Nemoa etsimässä -animaatioon. Se oli suuren tuotantoyhtiön animaatio, kun taas Sammyn seikkailut huomattavasti pienemmistä tuotannollisista olosuhteista lähtevä belgialainen tuote, joka ei tarinalliselta sisällöltään juurikaan eroa amerikkalaisista esikuvista.

Turha Nemoa ja Sammya on silti toisiinsa verrata, Nemo oli aikoinaan omaa luokkaansa nimen omaan animaation saralla. Sammyn seikkailujen ilmaisuvoima pohjautuu eniten 3D:n ilmaisevaan käyttöön ja hahmoihin, joista pienimmät katsojat ovat erityisen innoissaan.

Suomalaisessa versiossa Sammyna kuullaan Jukka Rasilan ääntä.

Ohjaus: Ben Stassen, Vincent Kesteloot. Äänirooleissa: Jukka Rasila, Mikko Kivinen, Oskari Katajisto, Riku Nieminen, Aku Hirviniemi. Tyylilaji: 3D, seikkailu, animaatio. K7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.