Lumoava kirous

Marko Ahonen

Yhdysvaltain etelän Gatlin on vanhoillinen, uskonnollinen ja sisäsiittoinen paikkakunta. Älykäs lukemista rakastava nuorimies Ethan haluaisi muuttaa muualle ja nähdä maailmaa. Hänen luokkansa saa uuden oppilaan, Lenan, ja Ethan ihastuu unistaan tuttuun tulokkaaseen välittömästi.

Erakoituneen sukulaismiehen (Jeremy Irons) luona asuva Lena poikkeaa massasta, joten muut hyljeksivät ja kiusaavat häntä. Pian selviää, että Lena todellakin on erilainen nuori. Hänellä on hurjia yliluonnollisia kykyjä.

Caster Chronicles -kirjasarjan ensimmäiseen osaan perustuva Lumoava kirous (Beautiful Creatures) tuntuu Twilight- ja Nälkäpeli-faneille suunnatulta komiteatyöltä.

Elokuvassa on suloiset hetkensä ja jopa huumoria komeiden tehosteiden lisäksi, mutta kokonaisuus ei toimi. Ethanille rakastaminen on sitä, että hän jatkuvasti hokee ja vannoo rakkauttaan. Puhe on halpaa, eikä elokuva tunnu kovinkaan romanttiselta.

Tavallinen opiskelijanuorukainen suhtautuu hämmästyttävän tyynesti siihen, että hänen rakastettunsa on noita. Tosin elokuva kutsuu noitia Loihtijoiksi, mutta se on pelkkää semantiikkaa.

Kaksituntisessa elokuvassa on liikaa pituutta puolisen tuntia. Kliseinen hyvän ja pahan taistelu tuntuu kuluneelta ja päälle liimatulta. Romeon ja Julian tarinaaolisi voinut kierrättää onnistuneemminkin. Toki Lumoava kirous aina Twilightin päihittää, mutta se ei vielä ole suuri saavutus.

Ohjaus: Richard LaGravenese. Päärooleissa: Alden Ehrenreich, Alice Englert. Tyylilaji: romanttinen fantasiadraama. K12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.