Irina – Askeleita

Mikko Siltanen

Irinalta on ollut mahdoton välttyä, jos on kuunnellut kaupallisia radiokanavia viimeisen kymmenen vuoden aikana edes muutamaan otteeseen. Kymmenen kirosanaa, Vastaukset, Älä sano mitään ynnä muut hänen hittinsä ovat taatusti uponneet suomalaisten tajuntaan.

Laulajattaren taustalla pitkään vaikuttaneen Toni Wirtasen kädenjälki näkyy entistä haaleampana hänen viidennellä levyllään. Wirtasen sävellyskynä on viuhunut ainoastaan levyn avausraidalla (Jotain suurempaa), joka jää selvästi täytebiisin asemaan.

Oman bändin sisältä on sen sijaan löytynyt iskevämpää materiaalia, kuten sinkkulohkaisu Koko kuva osoittaa. Kosketinsoittaja Antti Pitkäjärven ja kitaristi Miika Collianderin säveltämät biisit ovat varmaa tavaraa, vaikka pitkäikäisiä radiohittejä tältä levyltä tuskin irtoaa entiseen malliin.

Irinan sanoituksista välittyvä maailmankuva tuntuu kuitenkin jämähtäneen pahasti paikoilleen: kaikki tämänkin levyn kappaleet kertovat eroamisesta, alemmuudentunteesta tai kolmiodraamasta. Eikä siinä mitään, tärkeitä aiheita kaikki, mutta ehkä välillä jotain muutakin?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.