Biffy Clyro – Opposites

Juho Hämäläinen

Skotlantilainen Biffy Clyro jatkaa viidennellä albumillaan vaivattomasti matkaansa kohti entistä isompia estradeja ja yleisömassoja.

Trion kolmas albumi (ja ensimmäinen monikansallisen levytyssopimuksen avulla tehty), vuonna 2007 ilmestynyt Puzzle jäi mieleen muutamasta jäntevästä biisistä ja keskivertoa mielenkiintoisemmasta bändisoitosta.

Vuoden 2009 Only Revolutions olikin positiivinen yllätys. Se lunasti nimenomaan sävellyksellisesti ison harppauk-sen ottaen edeltäjänsä herättämät, tosin hieman laimeaksi jääneet odotukset.

Opposites jatkaa siitä, mihin Only Revolutions jäi. Biffy Clyro yhdistää edelleen mutkikkaan, mutta lihaksikkaan kitararockin ja kapeaharteisen runopoikaujostelun. Eli huudetaan vuoren huipulla niin että koko maailma kuulee, mutta sillai herkästi.

Opposites on 20 biisin tuplalevy, mutta siitä on julkaistu myös 14 kappaletta sisältävä yhden cd:n tiivistelmä. Vaikka albumi onkin lyhyempänä napakampi kokonaisuus, yhtyeen aikaisempien levyjen omistajan kannattaa ehdottomasti hankkia pitempi versio.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.