Presidentti Niinistö tuomitsi Jyväskylän puukotuksen

Valtiopäivät avattiin tiistaina. Lehtikuva

Ilkka Hartio

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti valtiopäivien avajaisissa hetki sitten epäsuorasti kantaa Jyväskylässä viime viikolla tapahtuneeseen äärioikeiston puukotusiskuun. Presidentti muistutti, että demokratia ja yhteiskunnan eheys ovat suuria arvoja.

–Ne eivät rakennu samanlaisuudelle, vaan toisen yksilön ihmisyyden ja ajatusten kunnioittamiselle. Tätä oppia voimme vaatia muualta tulevilta tai toisin ajattelevalta, kunhan sitä itse noudatamme. Jos demokratiassa ajaa asiaansa väkivaltaa käyttämällä, sanoissa tai teoissa, se on väkivaltaa kaikkia kohtaan, presidentti Niinistö totesi.

Myös eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma tuomitsi väkivallan omassa puheessaan:

–·Kun me aikoinamme lähdimme koulutielle ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, saatoimme tehdä sen turvallisin mielin ja ilman pelkoa. Sellaisen Suomen haluamme säilyttää myös tuleville polville. Pienellekin yritykselle väkivalloin sanella yhteiskunnan keskustelua ja kehityksemme suuntaa on laitettava heti stoppi, Heinäluoma vaati.

Jyväskylän kaupunginkirjastolla viime keskiviikkona tapahtuneessa puukotuksessa loukkaantui yksi henkilö. Teosta on vangittuna mies, joka on toiminut julkisuudessa olleiden tietojen mukaan aktiivisesti äärioikeistolaisessa Suomen vastarintaliikkeessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.