Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jannika B – Kaikki rohkeus

Aapo Siippainen

Tarttuvaa konepoppia laulava Jannika B eli Jannika Bergroth ymmärtää, että menestys vaatii sinnikästä työtä. Musiikkitaivaan tähti ei syty itsestään. Nainen on kiertänyt useita tv:n laulukilpailuja ja tehnyt yhteistyötä muiden poppareiden kanssa. Hän on lyöttäytynyt yhteen muun muassa valtavirran räppäreiden (Aste ja Uniikki) sekä trance-artisti K-Systemin kanssa. Rockikaan ei ole vierasta.

Työmoraalista kertoo myös oma levymerkki ONA, joka julkaisi debyyttilevyn Kaikki rohkeus yhdessä Sonyn kanssa.

Jannika B:n laulu ei soi perinteisellä tavalla. Selkeässä äänessä on muita vahvuuksia: massasta erottuvaa persoonallisuutta ja sopivaa ärsyttävyyttä. Laulun päälle on isketty runsaasti koneita. Niillä ei kuitenkaan peitetä laulajan omaa ääntä.

Viimeistään Jenni Vartiainen osoitti, että myös suomalaiseen konepoppiin tarvitaan ravistelevia sanoituksia. Kaikki rohkeus ei tarjoa järisyttävää lyriikkaa, mutta esimerkiksi Jannikan kirjoittama Paasoon avaa varovasti ovea laulajan henkilökohtaisimpaan elämään.

Paaso on kylä Heinolassa. Paaso liittyy myös Apulantaan, jonka laulajan Toni Wirtasen kanssa Jannika asuu yhdessä. Muusikoiden parisuhde ei ole vielä pitkä. Paasoon-kappaleen lyriikka on kirjoitettu ulkomaisen palkkionmetsästäjän sävellykseen. Kappale tuntuu hätäiseltä. Vastaus tulee kuitenkin jo ensimmäisessä säkeessä. Laulaja kertoo olevansa ”hätähousu, jolla menee sekunti päätöksentekoon”.

Biisintekijöistä esiin kannattaa nostaa uudenpolven lupauksiin kuuluva Heidi Maria Paalanen, joka on kirjoittanut aikaisemmin kappaleita Jesse Kaikurannalle ja Annika Eklundille. Räppäri Pyhimyksenä paremmin tunnettu Mikko Kuoppala on ollut tekemässä levyn räiskyvän kulmikasta helmeä, Picassoa.

Kaikki rohkeus -levyllä on hyvää nostetta, mutta yltäkylläinen hurmos jää puuttumaan. Levyä olisi voinut kypsytellä vielä paremmaksi, mutta minkä mahtaa, jos artisti on hätähousu. Toivottavasti Jannika B:n myönteinen säihke ja draivi kiihtyvät tasaisesti. Tätä uraa on varmasti mahtava seurata nyt ja tulevaisuudessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut