Robben Ford – Bringing it back home

Janne Könönen

Jossakin vaiheessa uraansa muusikot yleensä tarttuvat lauluihin, joilla on ollut heille itselleen erityistä merkitystä nuoruudesta saakka. Jazzin, bluesin ja rockin välimaastossa maineensa luonut amerikkalaiskitaristi Robben Ford on nyt selannut blues-kaanonia, lauluja, joista on itse ammentanut 40 vuotta kestäneellä polullaan.

Fordin tyylikkäässä käsittelyssä ovat muun muassa Charlie PattoninBird´s nest bound, Little Buddy DoylenSlick capers blues ja jopa Bob Dylanin hienosti sovitettu Most likely you go your way (and I´ll go mine).

Kukaan ei varmasti voi kiistää Fordin ja hänen hiotun yhtyeensä rakkautta biisikattausta kohtaan, mutta silti kumman särmättömästi soitto kulkee Bringing it back homen alun sovituksissa. Blues, elämäntuska tai musiikillinen leikittely on jäänyt turhan monessa kohtaa johonkin treenikämpän käytävälle.

Keskivaiheen krouvissa meno kuitenkin paranee, kiitos muun muassa On that Morning -laulun nerokkaan kosketinsoolon.

Vaikka Ford bändeineen osoittaa olevansa taitavampi ja nokkelampi kuin normaalin blues-illan kitaranvinguttajat, Bringing it back homelta puuttuu tämän tyylilajin sielua särkevä syvyys. Muutamassa biisissä havaittava innostus ei ole tarttunut kiekkoon kokonaisuudessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.