Kristilliset: Veronkevennyksiä yksinhuoltajille

STT

Kristillisdemokraatit vaatii nykyistä kevyempää verotusta yhden tulonsaajan perheille. Puolueen mukaan yhden tulosaajan perheille voitaisiin esimerkiksi myöntää kaksinkertainen työtulovähennys.

Kristillisdemokraatteja huolestuttaa tulo- ja hyvinvointierojen jatkuva kasvu. Etenkään lapsiperheiden asemaa ei ole puolueen mielestä huomioitu riittävän hyvin. Tilannetta pahentavat entisestään valtion ja kuntien säästöpaineet.

- Erityisen vaikea tilanne on perheillä, joissa on vain yksi tulonsaaja. Yksinhuoltajaperheillä ja perheillä, joissa toinen vanhempi on kotona ilman palkkatuloa, on vaikeuksia selvitä ilman oikeudenmukaisempaa tulonjakoa, kristillisdemokraattien puoluehallitus kirjoittaa tiedotteessaan.

Puoluehallitus on koolla Jämsässä. Puheenjohtaja Päivi Räsänen ehdotti työmarkkinajärjestöjen ulkopuolista selvitysmiestä vauhdittamaan työmarkkinauudistuksia.

Hän painottaa, että työmarkkinaosapuolilta vaaditaan todellisia uudistuksia työllisyysasteen nostamiseksi. Ranskan mallin mukainen ulkopuolinen selvitysmies voisi auttaa ratkaisujen löytämisessä, jos neuvottelut eivät etene.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.