Suomalaiset teot ja työ on Niinistön ensimmäisten Linnan juhlien teema

Sauli Niinistön ensimmäisen itsenäisyyspäivän vastaanoton teema on Suomalaisia tekoja ja työtä. Risto Aalto

Jonna Rusanen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ensimmäisen itsenäisyyspäivän vastaanoton teemaksi on valittu ”Suomalaisia tekoja ja työtä”. Teeman mukaisesti kutsuvieraissa on huomioitu henkilöitä, jotka tekojensa ja työnsä kautta ovat edistäneet Suomen ja suomalaisten hyvinvointia.

Kutsuttujen joukossa onkin muun muassa työntekijöitä yli 50:stä eri ammattiryhmästä sekä yrittäjien edustajia pienyrittäjistä suuriin työllistäjiin, start-up- ja kasvuyrityksiin sekä maatalousyrittäjiin, presidentin kanslia tiedottaa.

Sotaveteraaneja ja lottia on kutsuttu vastaanotolle tänä vuonna aiempaa enemmän.

Lisäksi kulttuurivaikuttajien ja urheilijoiden valinnoissa on painotettu teeman mukaista ansioitumista tekojen ja työn kautta.

Perinteiseen tapaan vastaanotolle on kutsuttu myös hallituksen jäsenet, kansanedustajat, Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet, valtion korkeimpia virkamiehiä sekä Suomeen akkreditoitu diplomaattikunta. Kutsuvieraiden joukossa on lisäksi eri tavoin ansioituneita suomalaisia sekä presidenttiparin vuoden aikana tapaamia henkilöitä. Kutsuvieraita on kaikkiaan hieman alle 1800.

Juhlavastaanoton kättelyn aikana taustamusiikista ja myöhemmin illalla tanssimusiikista Valtiosalissa vastaa Kaartin Soittokunta, jota johtavat puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Elias Seppälä, Kaartin Soittokunnan päällikkö, musiikkimajuri Raine Ampuja sekä musiikkikapteeni Ville Paakkunainen. Kevyempää tanssimusiikkia soittavan Kaartin Soittokunnan Combo-yhtyeen laulusolistina on Marika Tuhkala.

Linnan kolmannen kerroksen Keltaisessa salongissa kuullaan tämänvuotisen teeman mukaisesti suomalaista modernia kansanmusiikkia, jota esittää Saaga Ensemble -yhtye.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut