Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vartija ampui itseään Ruotsin pääministerin asunnossa

STT

Vartija ampui itseään Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldtin virka-asunnossa tänään iltapäivällä.

Vartijan työtoveri löysi hänet haavoittuneena. Mies oli löydettäessä elossa, mutta kuoli saamiinsa ampumahaavoihin myöhemmin.

- Työtoveri löysi hänet wc:stä. Hänellä oli itse aiheutettuja ampumahaavoja, poliisin edustaja Sven-Erik Olsson kertoi Ruotsin uutistoimisto TT:lle.

Ruotsalaisviestinten mukaan kyseessä oli itsemurha, mutta Ruotsin poliisi ei ole vahvistanut asiaa.

Alun perin epäiltiin, että vainaja olisi ollut pääministerin henkivartija. Hän työskenteli kuitenkin virka-asunnon vartijana.

Pääministeri Reinfeldt ei ollut ampumavälikohtauksen aikaan asunnollaan. Hän oli Aftonbladet-lehden toimituksessa saadessaan tiedon tapahtuneesta.

Sen sijaan Reinfeldtin poika oli asunnossa, mutta hänelle ei tiettävästi käynyt kuinkaan. Myös pääministerin muut perheenjäsenet ovat kunnossa.

Hälytys ammutusta miehestä aiheutti suuren poliisioperaation Tukholman keskustassa. Pääministerin virka-asuntoa ympäröivä alue eristettiin ja paikalla oli useita poliisiautoja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut