Kasvava painajainen, tuuliviiri ja lapanen

Tuomas Heikkilä

Palstanpitäjä on aina tiennyt, että nyrkkeilijät ovat äärimmäisen kovia jätkiä. Jokusen kerran pugilistien harjoituksia seuranneena hän uskaltaa todeta, että jo pelkkä treenaaminen on aivan eläimellistä touhua. Otteluista puhumattakaan.

Mutta totuus on jälleen kerran tarua ihmeellisempi. Nyrkkeilijät ovat todellisuudessa vieläkin yliluonnollisempaa sakkia kuin yleisesti osataan edes kuvitella. Lauantaina liki vuoden tauon jälkeen kehiin palaava Robert Helenius nimittäin loihe lausumaan keskiviikkona Ilta-Sanomien verkkosivujen mukaan seuraavaa:

– Olen psyykkisesti vahvempi kuin ennen. Lisäksi olen pidempi, nopeampi sekä paremmassa kunnossa kuin vastustajani, Helenius ilmoitti.

Psyykkisen vahvuuden, nopeuden ja kunnon kohenemista Hullun urheilun nyrkkeilyyn vihkiytynyt Jupe Savolainen -instituutti ei tohdi epäillä. Mutta tuo pituus.

”Nordic Nightmare” Helenius täyttää tammikuussa 29 vuotta. Pituuskasvun käynnistäminen uudelleen lähes 30 vuoden iässä vaatii jo melkoisen fakiirin...

Nyrkkeilystä toisenlaiseen kamppailu-urheiluun.

Kuten tiedämme, Ameriikan Yhdysvalloissa äänestettiin alkuviikosta presidentinvaaleissa. Palstanpitäjä tervehti ilolla Barack Obaman jatkokautta. Ei sillä, että Obama olisi edellisen neljän vuoden aikana mihinkään ihmetekoihin kyennyt, vaan sillä, ettei Mitt Romneyta valittu. Salt Lake Cityn olympiaprojektia vuosituhannen vaihteessa vetänyt Romney kun on paitsi republikaani ja mormoni, myös melkoinen tuuliviiri.

Salt Laken olympialaisten (2002) jälkeen Romney toimi Massachusettsin kuvernöörinä 2003–07. Kautensa alkupuolella hän heittäytyi republikaaniselta kannalta katsoen hyvinkin liberaaliksi ja puolusti muun muassa abortteja ja homojen oikeuksia.

Sittemmin Romney huomasi, etteivät puolueen tiukkapipot oikein diggaile hänestä, joten mielipiteissä tapahtui täyskäännös. Mitt alkoi suhtautua kielteisesti abortteihin, homoihin, ehkäisypillereihin ja sinkkuina eläviin sekä elämöidä Raamatun lukemisellaan. Jne.

Mitä mormoneihin tulee, kyseinen uskonsuunta kehottaa välttämään tupakointia, alkoholin käyttöä, kahvinjuontia sekä esiaviollista seksiä. Myöskään väkivaltaisia elokuvia ei tulisi katsoa. Toisin sanoen, mitään kivaa ei saa tehdä.

Kahvin ja viinan ryystämisen ohella aiemmin paheksuttiin jyrkästi myös kolajuomien latkimista, mutta nykyään cokis silloin tällöin on enemmistön mielestä täysin hyväksyttävää. Hullun urheilun tiedossa ei ole, johtuiko suunnanmuutos nimenomaan Salt Lake Cityn olympialaisista. Coca-Cola kun on vuosikymmeniä on ollut ko. kekkereiden pääsponsori.

Englanninkielen sana ”mitt” muuten kääntyy suomeksi sanaksi ”lapanen”.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Keskisuomalaisen kolumnisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.