Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvalloissa juhlitaan Obaman voittoa

STT

Yhdysvalloissa demokraatit juhlivat presidentti Barack Obaman uudelleenvalintaa. New Yorkissa Times Squarella tuhannet juhlijat uhmasivat nollakeliä ja autontorvet soivat.

Suurimmat kemut nähtiin Chicagossa demokraattien vaalivalvojaisissa. Obama asteli riemukkaan väkijoukon eteen perheensä kanssa.

Voitonpuheessaan Obama kiitti äänestäjiä ja vastaehdokastaan, republikaanien Mitt Romneya hyvästä vaalitaistosta. Presidentti sanoi, että Yhdysvalloille paras on vasta edessä, mutta korosti, että tulevaisuudessa tarvitaan kompromisseja.

- Huolimatta kaikista vaikeuksista, huolimatta pettymyksistä Washingtonissa, en ole koskaan ollut näin luottavainen tulevaisuuden ja Yhdysvaltojen suhteen, Obama hehkutti.

Presidentti toivoi, että demokraatit ja republikaanit voivat tehdä yhteistyötä muun muassa talouskysymyksissä ja maahanmuuton parissa.

- Haluan keskustella Romneyn kanssa keinoista, joilla voimme viedä maatamme eteenpäin, Obama sanoi.

Vaalien ääntenlasku jatkuu edelleen. Ennusteiden mukaan Obama on saanut taakseen yli 300 valitsijamiestä, kun valintaan tarvitaan 270.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut