Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Iisalmi vähentää tornin vettä, Porvoo analysoi riskit

Kun Jyväskylän vesitorni romahti, ryhdyttiin myös Porvoossa ja Iisalmessa toimiin. Näissä kolmessa kaupungissa olevat vesitornit ovat rakenteeltaan samantyyppisiä. Janne Nousiainen

STT

Porvoossa ja Iisalmessa on ryhdytty toimiin, kun selvisi, että kaupunkien vesitornit muistuttavat Jyväskylän romahtanutta tornia.

Iisalmessa kielletään liikkuminen vesitornin läheisyydessä lippusiimoilla ja kieltotauluilla. Lisäksi Iisalmen Vesi vähentää vesimäärää tornissa, kunnes Jyväskylän turman syy on selvinnyt. Vedenpinnan korkeutta alennetaan lähes kolmanneksella, jolloin täyttöaste putoaa 50–60 prosenttiin.

Iisalmen Veden johtaja Vilho Partanen kertoo, että Iisalmessa seurataan Jyväskylän vesitornionnettomuuden syyn tutkintaa. Lisäksi tornin kuntoa tarkkaillaan silmämääräisesti, kuten aiemminkin on tehty.

Porvoossa puolestaan pohditaan, vähennetäänkö tornin vesimäärää. Käyttöteknikko Rabbe Hellman Porvoon vedestä kertoo, että pelastuslaitoksen ja rakennusviraston kanssa pyritään saamaan tiistaina valmiiksi riskianalyysi. Siinä selvitetään, mitä on huomioitava, jos jotakin sattuu. Samalla mietitään, viedäänkö tornille varoituskylttejä. Hellman huomauttaa, että Porvoon vesitorni sijaitsee syrjässä.

Lisäksi Porvoon tornin rakenteet tarkastetaan mahdollisimman pian.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut