Ilmaveivilläkö Islannin avuksi?

Seppo Pänkäläinen

Suomessa on nyt jo useita viikkoja vouhkattu siitä, pitäisikö Suomen osallistua Islannin ilmavalvontaan. Siis samaan aikaan, kun Suomessa armeijaa ajetaan alas maakunnissa oikein urakalla. Siitä tarmosta, jolla Islanti-ongelmaan on pureuduttu, voisi päätellä, että asia on tärkeäkin. Itse en ymmärrä, miksi Suomen pitäisi olla huolissaan Islannin turvallisuudesta ja miksi meidän pitäisi osallistua Islannin ilmavalvontaan. Ellei sitten kyseessä ole se 4-kirjaiminen sana, jota ei saa lasten kuullen lausua ääneen...

??? Millainen ongelma Islanti on Suomen poliittisille päättäjille? Ilmavaiva.

Olipa omituiset kuntavaalit. Puolueet, jotka menettivät kannatustaan voittivat omasta mielestään, kun taas se ainoa puolue, joka voitti, omasta mielestään hävisi

??? Kuntauudistuksessa palvelut kuulemma tuodaan lähelle asukkaita? On pakko kysyä, missä asti ne nyt ovat?

Yksi esimerkki siitä, miten nimi ja status tekee ihmisen. Brittimonarkia palkitsi tunnetun tv-julkkiksen Jimmy Savilen 1990. Aateloitu Savile sai samana vuonna myös Vatikaanilta tunnustusta. Sitten paljastui, että mies on pedofiili ja palkitsijat joutuivat Savilen sukulaisten tapaan häpeään (mies itse on kuollut). Kun läheiset tällaisen paljastumisen jälkeen vannovat olleensa täysin tietämättömiä miehen pimeästä puolesta, on pakko kysyä, ihanko totta?

??? Mikä on ihminen, joka tykkään VR:n uusimmista junista? Pendofiili.

Keski-Suomen keskussairaalasta löytyi valepsykologi. Viranomaisten mukaan hänen jäljiltään ei ole löytynyt ihmisraunioita eli potilasvahinkoja. On pakko kysyä kahta asiaa. Mitä hänen toimenkuvaansa on kuulunut, kun viran on voinut hoitaa ammattitaidottomanakin? Ja kuinka tärkeää työtä hän oikeasti on tehnyt psykologina? sairaala varmaan vastaa näihin kysymyksiin, ennen kuin palkkaa erotetun paikalle pätevän.

??? Minkä asiantuntijaselvityksen Liikenneviraston eroava pääjohtaja Juhani Tervala tekee palkallisella virkavapaallaan? Selvityksen hyvästä henkilöjohtamisesta.

Viikolla kerrottiin uutisissa, miten Vantaalta oli eräästä kerrostaloasunnosta löydetty lammas. Siinä ei sinällään ole mitään ihmeellistä, koska olen usein kuullut naisten väittävän, että heillä asuu joko pässi, aasi tai juurikin lammas. Pukki ja sonnikin menee usein negaation puolelle, orhi sen sijaan taitaisi naisille kelvata.

??? Miksi polkupyöräilyn ammattilaistallit pitäytyvät vanhoihin mestareihin? Ne pelkäävät verenvaihtoa.

Ammattipyöräilyväki haluaa lakaista Lance Armstrong -tapauksen mahdollisimman nopeasti arkistojen perukoille. Siksi otteet ovat olleet lujat ja päättävät. Mieheltä on viety kaikki maine ja kunnia, rahat ja pystit. Onneksi tapaus ei sattunut Suomessa, sillä meillä asiaa vatvottaisiin vielä 10 vuoden kuluttua tyyliin ”onko tämä nyt niin iso asia”. Armstrongin tapauksessa voidaan sanoa, että JOS urheilussa on sääntöjä, NIIN KAIKKIEN pitää halveksua häntä, koska hän on petoksella vienyt historiallisen mahdollisuuden muilta.

??? Mitä mieltä autoilijat ovat kitkarenkaista? Nasta juttu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.