Uurnille mars!

Aleksi Kurvi

Syksyn kuntavaalit lähestyvät jo kovaa vauhtia. Ennakkoäänestys alkaa tällä viikolla, ja varsinaiseen vaalipäivään on vain pari viikkoa. Kuntavaalit eivät kuitenkaan vastaa kiinnostavuudeltaan esimerkiksi presidentinvaaleja tai eduskuntavaaleja.

Miksi näin? Kuitenkin kunnanvaltuustossa tehdään päätöksiä, jotka koskettavat jokaista meistä huomattavasti enemmän ja useammin kuin esimerkiksi presidentin tekemät päätökset. Kyllähän tämän lähialueen politiikan pitäisi kiinnostaa jokaista meistä huomattavasti paljon enemmän. Johtuuko kiinnostuksen puute sitten siitä, että kunnanvaltuusto koetaan yleensä negatiiviseksi vääriä päätöksiä tekeväksi elimeksi? Ehkä olisi korkea aika vaikuttaa siihen, ketkä siellä niitä päätöksiä tekevät.

Millainen on hyvä kunnanvaltuusto? Itselleni tärkeintä on se, että valtuustossa istuu tarpeeksi erilaisia ihmisiä. Ihmisiä joilla on erilaiset lähtökohdat, erilaista osaamista, ihmisiä jotka ovat oman sektorinsa asiantuntijoita. Kunnanvaltuustosta tulee löytyä yrittäjiä, perheenäitejä, opiskelijoita, nuoria, eläkeläisiä, työssäkävijöitä ja tietenkin niitä ammattipoliitikkoja. Aivan kuten kunnistakin löytyy.

Kyllähän meidän pitää saada sellainen päättävä elin, joka myös meitä edustaa, ei pelkästään nimenä paperissa, vaan myös oikeasti ajaa niitä meidän mielipiteitä ja etuja. Ainakin näin minun käsitykseni edustuksellisesta demokratiasta on muodostunut.

Opiskelijakunta JAMKOn toimijana olen erittäin iloinen siitä, että meiltä löytyy Jyväskylästä aktiivisia ja osaavia opiskelijaehdokkaita tämän vuoden vaaleissa. Opiskelijoita jotka haluavat antaa oman panoksensa koko Jyväskylän kehittämiselle.

Varsin usein saa valitettavasti edelleen kuulla, että opiskelijat ovat yhteiskunnan rahoilla eläviä laiskottelijoita. Eiköhän näissä vaaleissa olisi jo korkea aika näyttää, että meiltä opiskelijoilta löytyy mielipiteitä, asennetta ja tahtoa tehdä asioita paremmin. Ei pelkästään opiskelijoille vaan myös muille Jyväskylän asukkaille.

Monet niistä asioista, joita JAMKO ja JYY ovat nostaneet esille opiskelijoiden kuntavaaliteemoiksi, eivät kosketa vain opiskelijoita. Viihtyisä keskusta, edullinen ja käyttäjälähtöinen joukkoliikenne ja turvalliset kevyen liikenteen väylät ovat asioita, jotka koskevat kaikkia jyväskyläläisiä.

Itse olen useita ehdokkaita tavannut ja tutustunut heidän kampanjasivustoihinsa. Erinäisiä flaikkuja olen saanut kymmeniä ja kaikki olen lukenut. Minä ainakin haluan olla valitsemassa Jyväskylään toimivaa kunnanvaltuustoa. Vaaleista kun on kyse, niin aina on voittajia ja häviäjiä. Toivottavasti näissä vaaleissa meillä on tasaisesti molempia. Kaikki eivät pääse kunnanvaltuustoon, vaikka varmasti intoa tehdä asioita paremmin olisi. Itse aion valita oman suosikkini ja käyttää ääneni. Haastan teidät kaikki tekemään samoin.

Kirjoittaja on neljännen vuoden matkailualan opiskelija ja toimii opiskelijakunta JAMKOn hallituksen puheenjohtajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut