Applen karttapalvelusta unohtui kokonainen saari

Jyväskylässä Pohjois-Päijänteessä sijaitseva Iso-Lehtisaari tunnetaan myös nimillä Lehtissaari, Iso-Lehtinen ja Lehtinen. Applen karttapalvelu ei tosin tunne saarta millään nimellä. Google Maps

Eriikka Hienola

Applen uusi karttapalvelu on saanut osakseen suurta parjausta sen käyttäjiltä. Karttapalvelu julkistettiin uuden iPhonen kanssa, mutta kartoista löytyi yllättäen suuri määrä virheitä eikä laatukaan vastaan kilpailijoiden versioita.

Keskisuomalaisen lukija havaitsi viikonloppua viettäessään, että palvelusta puuttuu myös kokonainen saari. Pohjois-Päijänteellä sijaitseva Iso-Lehtisaari on unohtunut karttapalvelusta kokonaan – keskellä järvenselkää seisoo vain Iso-Lehtisaaren nimi.

Iso-Lehtisaari tunnetaan myös nimillä Lehtissaari, Iso-Lehtinen ja Lehtinen. Applen karttapalvelu ei tosin tunne saarta millään nimellä.

Huvittavinta asiassa on se, että Iso-Lehtisaari ei ole pieni korpisaari keskellä järveä, vaan huviloiden ja kesämökkien täyttämä asuinalue. Iso-Lehtisaaren molemmilta puolilta kulkee myös laivojen tiiviisti käyttämä vesiväylä.

Apple on julkisesti pyytänyt anteeksi karttapalvelunsa surkeaa tasoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.