Rautaruukki vähentää 250 - Ihalainen toivoo malttia

Rautaruukin vähennystarve on 250 työpaikkaa. Kimmo M�ntyl�

STT

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) toivoo, että yritykset reagoisivat epävarmaan taloustilanteeseen enemmän lomautuksilla kuin irtisanomisilla.

Ihalainen muistuttaa, että Suomen lomautusjärjestelmä on eurooppalaisittain ainutlaatuinen. Rautaruukin tänään ilmoittamat vähennykset ovat hänen mukaansa valitettavia.

Teräsyhtiö Rautaruukki aloittaa isot yt-neuvottelut. Yhtiön mukaan vähennystarve on 250 työpaikkaa, joista valtaosa kohdistuu Raahen ja Hämeenlinnan tehtaisiin.

Rautaruukki perustelee yt-neuvotteluja pyrkimyksellä parantaa yhtiön kilpailukykyä pitkällä aikavälillä. Myös rikkidirektiivin aiheuttama lisäys kuljetuskustannuksiin vaikutti päätökseen. Säästötavoite on noin 10 miljoonaa euroa vuodessa.

Raahen ja Hämeenlinnan tehtaiden osuus vähennystarpeesta on 230 työpaikkaa. Lisäksi 20 työpaikkaa on uhattuina markkinoinnissa ja viestinnässä.

Yhtiö käynnistää myös selvitykset toiminnan tehostamiseksi konsernihallinnossa. Selvityksen piirissä ovat kaikki hallinnolliset toiminnot, jotka palvelevat koko konsernia ja sen yksiköitä.

Rautaruukki antoi lisäksi tulosvaroituksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.