Kesko vastasi ympäripyöreästi henkilöstön moitteisiin

STT

Kesko on antanut melko ympäripyöreän vastauksen ammattiosaston rajuun kritiikkiin yhtiön johtoa ja pääjohtaja Matti Halmesmäkeä vastaan.

Konserni julkisti nettisivuillaan tiedotteen otsikolla "Yhteistoimintaneuvottelut herättävät keskustelua". Siinä todetaan, että yt-neuvottelut herättävät ymmärrettävästi keskustelua ja epävarmuutta Keskon henkilöstöpolitiikasta ja työpaikkojen säilymisestä.

Tiedotteessa perätään yhteistyötä, mutta ei oteta kantaa kirjeessä esitettyihin syytöksiin. Kirjeen allekirjoittaja oli PAMin ammattiosaston varapuheenjohtaja Joonas Tuomivaara.

Kesko toteaa, että virallisten luottamuselinten lisäksi konsernissa on vapaaehtoinen luottamushenkilöiden neuvotteluryhmä, jossa ovat edustettuina luottamusmiehet ja jonka puheenjohtajana toimii PAMin ammattiosaston puheenjohtaja Petri Järvinen.

- Toimintatapa ja yhteys Keskon johtoon on hyvä, ja on tärkeää, että kaikissa yhtiöissä keskusteluyhteys luottamushenkilöihin on toimiva arkipäivinäkin, Petri Järvinen sanoo tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.