Suomen, Saksan ja Hollannin eurokannoista hämmennystä

STT

Suomen, Saksan ja Hollannin eilen Vantaalla esittämät näkemykset eurokriisin hoidosta herättävät hämmennystä muissa maissa.

Kansainvälisessä lehdistössä on tulkittu kolmikon sanoutuneen osittain irti kesäkuun huippukokouksessa tehdyistä päätöksistä.

Kolmikko katsoi eilen yhteisessä lausunnossaan, että pysyvä kriisirahasto voi ottaa hoitaakseen vain ongelmia, jotka ilmenevät uuden, valmisteilla olevan pankkivalvonnan ollessa jo toiminnassa. Lausunnon mukaan sitä aiemmin ilmi tulleista ongelmista pitäisi vastata kansallisesti.

Tähän asti yleinen käsitys on ollut, että pääomittaminen voisi koskea esimerkiksi espanjalaispankkeja, jotka ovat jo nyt ongelmissa.

EU-komission edustaja joutui tänään Brysselissä vastaamaan lukuisiin kyselyihin siitä, ovatko Suomi, Saksa ja Hollanti tulkinneet kesäkuussa sovittua omalla tavallaan.

Komission kanta on, että kytkös heikkojen pankkien ja valtioiden välillä pitäisi saada katkaistua mahdollisimman pian. Lopullisesti pysyvän kriisirahaston käytöstä päättävät kuitenkin jäsenmaat, joiden täytyy pystyä sopimaan yksityiskohdista tulevina viikkoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.