Schäuble: Espanja ei tarvitse uutta tukipakettia

Jutta Urpilainen (sd.) tapaa Wolfgang Schäublen ja Jan Kees de Jagerin keskustellakseen ajankohtaisista euroalueen talouskysymyksistä. Roni Rekomaa

STT

Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen mukaan Espanja ei tarvitse uutta tukipakettia. Schäuble kehui Vantaan Königstedtissä Espanjan toteuttamia talousuudistuksia ja sanoi maan tarvitsevan nyt ennen kaikkea markkinoiden luottamusta.

Schäuble ja Hollannin valtiovarainministeri Jan Kees de Jager tapasivat Vantaalla valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.). Keskustelut olivat osa ministereiden epävirallisia tapaamisia, joita on aiemmin järjestetty Berliinissä.

Aiemmin tänään Schäuble antoi lyhyen lausunnon tiedotusvälineille puhuttuaan eduskunnan ja hallituksen yhteisessä seminaarissa ja tavattuaan kahden kesken pääministeri Jyrki Kataisen (kok.).

Schäuble vakuutti, että yhteisestä valuutasta on suuria etuja EU:n hyvinvoiville maille, kuten Saksalle, Suomelle, Itävallalle ja Luxemburgille. Hänen mukaansa erityisesti euroalueella tarvitaan selkeää ja yhtenäistä talouspolitiikkaa ja julkisen velan alentamista.

Katainen korosti, että Suomella ja Saksalla on paljon yhteisiä näkemyksiä Euroopan integraation tulevaisuudesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.