Bensiinin hinta nousi uuteen ennätykseen

Polttonesteiden kallistuminen johtui siitä, että euron kurssi on laskenut Yhdysvaltain dollaria vastaan ja raakaöljyn dollarihinta on noussut. Sari Gustafsson

STT

Bensiinin hinta nousi syyskuussa uuteen ennätykseen. Bensiinilitra maksoi Öljyalan Keskusliiton hintaseurannan mukaan kuun puolivälissä 1,74 euroa eli enemmän kuin koskaan aiemmin. Dieselpolttoaineen hinta nousi 1,57 euroon litralta. Se jäi sentin alle maaliskuun huipun.

Polttonesteiden kallistuminen johtui siitä, että euron kurssi on laskenut Yhdysvaltain dollaria vastaan ja raakaöljyn dollarihinta on noussut.

Öljyn maailmanmarkkinahinta oli syyskuun puolivälissä 31 dollaria alempi kuin kesän 2008 hintahuipussa. Euroopan öljymarkkinoiden viitehintana käytetyn Pohjanmeren Brent-raakaöljy maksoi kuun puolivälissä noin 116 dollaria tynnyriltä.

Raakaöljyn hinta kävi tähän mennessä korkeimmillaan heinäkuussa 2008. Silloin Brentin ja Pohjois-Amerikan markkinoiden WTI-öljyn hinta kävi markkinoilla 147 dollarissa tynnyriltä. Hinnan nousua kompensoi kuitenkin tuolloin euron kurssi, joka kävi korkeimmillaan 1,60 dollarissa.

 

---

Korjattu aiempaa uutista: Dieselin hinnaksi oli merkitty epähuomiossa 98-oktaanisen bensiinin hinta, yli 1,79 euroa litralta. Dieselin oikea hinta oli 1,57 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.