Kuninkaalliset työssä, jonka he parhaiten osaavat

Seppo Pänkäläinen

Useat valtion tutkimuslaitoksista halutaan yhdistää isommiksi kokonaisuuksiksi. Asiaa esittää – yllätys, yllätys – työryhmä. Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas torppasi tuoreeltaan laitoksensa yhdistämisen ympäristökeskukseen. Ilmatieteen laitokselle esitys tuli täytenä yllätyksenä, mikä ei kansalaisia ihmetytä. Eihän laitos pystynyt kesällä ennustamaan säätäkään.

??? Kyllä Jyväskylässä tiedetään, miksi lähikirjastoja pitää sulkea? Lainaa on tullut otettua ja reippaasti.

Muistatteko sadun keisarista, jolla piti olla uudet vaatteet, mutta joka todellisuudessa pasteerasikin huijauksen uhrina kadulla alasti. Kyseessä ei ole satu, sen osoittaa prinssi WillaminKate-puolison ympärillä vellova nakukuvakohu. Brittimedia kauhistelee ranskalaisten mauttomuutta, kun Ranskassa kuvat julkaistiin. Todellisuudessa tällaisissa nakukuvissa on tästä näkökulmasta katsottuna se kuuluisa totuuden siemen. Jos ei kuninkaallisista ole mitään muuta hyötyä, niin edistäkööt edes ranskalaisten lehtien myyntiä. Voila!

??? Minkä ranskalainen kustantaja aikoo tehdä Cambridgen herttuattaresta? Paljastuskirjan.

Mitä riskejä liittyy miesten kannalta parisuhteeseen, jossa nainen on huomattavasti vanhempi. Niitä on kaksi. Voi esimerkiksi käydä niin, että seurusteluvaiheen kyyhkyläinen muuttuu aviossa kurpaksi. Toinen vaihtoehto on, että seurusteleva puumanainen onkin aviossa ihan susi. Mutta niinhän se tällaisessa lemmessä on, että turha pyristellä, kun huuhkaja iskee kyntensä.

??? Mikä tulee ranskalaisen kustantajan Cambridgen herttuattaren elämästä kertovan paljastuskirjan nimeksi? Alaston totuus.

Muistiliiton tutkimuksessa selvisi, että neljä viidestä muistisairaasta ei ollut niin sanotusti ilmaissut hoitotahtoaan vuosi diagnoosin kuulemisen jälkeen. Hoitotahdon ilmaisulla potilas varmistaa, että hänen toiveensa toteutuvat elämässä muistisairaudesta huolimatta. Muistiliitto tulkitsee kehnoa tutkimustulosta siten, että suurin osa vastaajista oli yksinkertaisesti unohtanut koko asian.

??? Mitä britit kyselevät ranskalaisten Cambridgen herttuattaren elämästä kertovasta paljastuskirjasta? Onko tässä mitään häpyä.

Jos kyseessä on kansainvälinen jalkapallo, suomalaisille kelpaa mikä tahansa kehu, joka kohdistuu suomalaiseen. West Hamin manageri Sam Allardyce on ”hehkuttanut” julkisuudessa joukkueensa maalivahtia Jussi Jääskeläistä mutta tekee sen hieman oudolla tavalla. Allardyce nimittäin kertoo, että ”Jässi” on ”erinomainen pukukoppipelaaja”.

??? Millä tunnetulla biisillä markkinoidaan nykyisin uutta lampputyyppiä? Ledit be.

Kun nykyisiä tv-selostajia kuuntelee, alkaa epäillä, että lihaksiin ja verenkiertoon kohdistuva doping menee ihan hukkaan. Nimittäin ilta toisensa jälkeen tv-ruuduissa hehkutetaan urheilijoiden itsetuntoa. Ehkä laboratorioiden kannattaisi ruveta kehittämään piikkejä ja pillereitä, joilla saadaan kasvua ja kestävyyttä korvien väliin.

??? Veikkauksen uusi toimitusjohtaja Juha Koponen tulee lääkefirmasta? Muuttuuko SM-futis nyt ehkä Leikkausliigaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.